Puur natuur

Door: natuurfreak3

25 jul 2011

Tags:, , , , , , ,

Categorie: bloemen, natuur, tuinen

6 reacties

Lensopening:f/4
Focuslengte:6.3mm
ISO:50
Sluiter:1/0 sec
Camera:COOLPIX S4

Plantago Lanceolatta maar wij kennen het als smalle weegbree.De bladeren staan als een bladroset rond de stengel en zijn lancetvormig.De plant groeit overal in het wild.Wat hem zo bijzonder maakt is dat het een natuurlijk middel is tegen insectensteken of brandnetelprikken.Ik gebruik de plant liever dan een stiftje van de apotheek.Je wrijft het blad tot moes of verkreukelt het en smeert er de plek mee in..je kan dit herhalen tot het over is.Het werkt echt..doet het altijd.De natuur behelpt zichzelf.De weegbree staat ook vaak in de geburen van brandnetels.Op de foto zie je de aar met kleine bloempjes rondom.Er bestaat ook de brede weegbree met ovaal blad.

6 reacties op “Puur natuur”

 1. kijk zo leer je elke dag nog weer wat
  zelfs op je ouwe dag
  en het is nog een mooie plant om te zien ook
  fijne dag

  Like

 2. een prachtig portret van deze plant marylou

  Like

 3. Een goeie tip ! Beter dan die chemische middeltjes !

  Like

 4. Dit vind ik nou leuk zo’n blog. Een mooie foto (met moeilijke orginele naam), en dan ook hoe je hem kan gebruiken. Heel leerzaam en een hele goeie tip.

  Groetjes, Helma

  Like

 5. Goed gedaan om de achtergond onscherp te houden, zo komt de plant mooi naar voren.

  Like

 6. Prachtig met die onscherpe achtergrond. Wat leerrijk, ken weinig van de natuur maar geraak door al die mooie natuurblogs meer en meer geïnteresseerd. Heb altijd liefde gehad voor de natuur maar mijn schooltijd biologie of natuurkunde viel blijkbaar niet zo best mee -:)

  Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: