Sagalassos

Ik heb nog een hele reeks beelden van de opgravingen onder leiding van een Belgische Professor Marc Waelkens  in Sagalassos Turkije.

Deze week een beetje te veel reumaopstoten gehad en dus kon ik niet goed uit de voeten maar hier al een voorsmaakje van wat ik jullie de volgende dagen  ga tonen

Sagalassos is een antieke stadsruïne in Anatolië, het huidige Turkije. De stad floreerde in de Hellenistische en Romeinse periode. Veel archeologische resten zijn opgegraven. Sagalassos was een regionaal centrum toen Alexander de Groote  in 334 v.Christus door de streek trok en groeide onder Romeinse heerschappij uit tot één van dé steden in de regio Pisidië. Circa 590 na Christus verwoestte een aardbeving de stad. Veel inwoners trokken weg. De hoge ligging in het Aglasungebergte en de afscherming door de puinlaag behoedde de ruïne van plundering en erosie. Hierdoor bewaarde veel materiaal tot op heden. De opgravingen zorgen jaarlijks voor een nieuw stukje verleden. Giften en subsidies financieren het onderzoek.(Wikipedia)

7 reacties op “Sagalassos”

 1. Looks like an interesting ruin. Nice photo.

  Like

 2. mogge Marylou
  ik hoop dat je minder last hebt van de reuma
  ja een pracht foto van een mooi stuk geschiedenis
  doe mak an en geniet de dag

  Like

 3. Erg nieuwsgierig naar de volgende reeks. Like it!
  Sterkte en hopelijk helpt het voorspellende zonnetje, wat nu toch echt gaat komen volgens de nieuwsberichten, voor je opspelende reumaklachten.

  Like

 4. Opgravingen zijn altijd spannend, iets wat mij erg interesseerd. Je geeft goede informatie bij deze fraaie foto.

  Like

 5. Een opgraving die er hier uitziet alsof het zojuist gebouwd is. wat lijkt me dat spannend, niet wetende wat je tegen kan komen.
  Benieuwd naar de rest

  Like

 6. Mooi hoor en sterkte…..

  Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: