En toen verscheen de draak

Door: natuurfreak2

28 feb 2015

Tags:, , , , ,

Categorie: feesten, Folklore, fotografie

8 reacties

Lensopening:f/2.6
Focuslengte:7.2mm
ISO:800
Sluiter:1/0 sec
Camera:COOLPIX P300

Mijn jarige vriendin trakteerde met een etentje bij de Chinees.Vandaag vierde het restaurant met zijn gasten Chinees Nieuwjaar.Er werd vuurwerk af gestoken en de draak kwam op bezoek.

Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari gebeuren. Ook: het begin van het Lentefestival (Ch’un-chieh) of Xin Nian (Nieuwjaar).Dit jaar begon het op 8 februari.

Dit feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd door vrijwel geheel Azië – en overal waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maand van de Chinese kalender, dat is de dag waarop de tweede nieuwe maan ná het winter-solstitium plaatsvindt.(Wikipedia)

Het is gebruikelijk dat men schulden betaalt, nieuwe kleren worden gekocht, en het huis wordt schoongemaakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier – en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.

Voor de ganse reportage:
KLIK HIER en kijk verder

8 reacties op “En toen verscheen de draak”

 1. Vorig jaar waren we aanwezig bij de viering in Antwerpen…wat een belevenis.

  Like

 2. Mooi. Ook de andere foto’s even bekeken. het heeft wel iets van Chinees Carnaval 🙂

  Like

 3. Leuk om dit zo eens mee te kunnen maken.
  Je hebt er een feestelijke reportage van gemaakt.

  Like

 4. Wat een leuke ervaring. Dank voor alle uitleg over het festival. Hier in NL is er natuurlijk ook wat aandacht voor geweest. Hier wonen ook Chinezen die het nieuwe jaar vierden. Dit jaar is geloof ik het ‘Jaar van de Geit/schaap’.

  Like

 5. Ek het nog nooit so iets bygewoon – maar lyk baie interessant. Goeie foto

  Like

 6. wellicht mooi om ’s bij te wonen

  Like

 7. Amazing! I love the bright red colour. 🙂

  Like


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: