Verzopen wereld

Rond de Nete in Lier zijn er veel plaatsen waar de aarde veranderd is in een wateroppervlakte waar bomen omvallen omdat hun wortels  cotact met de grond verliezen en buitenverblijven  opgekocht worden om te zorgen dat woningen gered worden van overstromingen.Van op de hoge dijken begint het te lijken op het verdronken land van Saeftinghe.Tijd zal hopelijk raad brengen zoals mijn laarzen gisteren toen in tussen de buien in op wandel ging .Het enige verschil dat het  hier zoet en geen brak water betreft.Dit gebied ligt tussen kanaal en de Nete.Eigenaars hadden indertijd beter  een ark gekocht dan een buitenverblijf met vijver..Heel erg voor de eigenaars die er toen veel geld hebben voor betaald De grondeigenaar die er toen rijk is van geworden en buiten schot blijft.

KLIK HIER:voor alle foto’s

7 reacties op “Verzopen wereld”

 1. een regelrechte schande is het

  Liked by 1 persoon

 2. Wat erg dat men er niets aan doet… waar wacht men op?

  Liked by 1 persoon

 3. Je kan je dan ook afvragen of het wel zo verstandig is om in uiterwaarden of bij een rivierengebied te gaan wonen

  Liked by 1 persoon

 4. Werd er niet te dicht bij water gebouwd? In de winter stijgt het waterpeil overal . Dat zie ik hier in poldergebied ook en er worden overstromingsgebieden aangelegd. In de winter staat het vol water en in de zomer groeit er gas en grazen de koeien er.

  Liked by 1 persoon

 5. moet zijn ” groeit er gras”

  Liked by 1 persoon

 6. Er bestaat nochtans wel zoiets waar je kan informeren waar de overstromingsgebieden liggen. Het mag er dan in de lente/zomer wel lekker vertoeven zijn aan een rivier of waterplas, maar in de herfst/winter zorgt het vaker voor heel wat ellende! Het zou gewoon moeten verboden worden om er te bouwen, alles wordt op den duur verstedelijkt en beton, geen plaats meer voor natuur! Dan krijg je zoiets als overstromingen omdat het water geen kant meer op kan.
  Lieve groetjes, Heidi

  Liked by 1 persoon


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: