Costumès de Venise op bezoek

Ik ging gisteren met de trein naar Brugge.Hier ging voor de derde keer het evenement”Costumès de Venise door.Ik zag ze jaren geleden al eens in de tuinen van Annevoie.Fantastisch en wilde dat in historisch Brugge ook wel eens bekijken.Vier uur trein heen en terug en de zon door de weerman voorspeld liet zich geen seconde zien.
De Costumés de Venise een internationale groep is over de hele wereld bekend om hun prachtige kostuums en maskers die versierd zijn volgens de Venetiaanse carnavalsregels. Brugge, Venetië van het noorden was tijdens deze twee dagen het theaterpodium van de groep Ze volgen een route door verschillende straten en hoofdpleinen van de stad. Ik volgde hun route maar wat een choas maakte Brugge er van.Ik had alles goed bestudeerd en plannetje opgehaald in info kantoor.Maar Brugge hield zich hier niet aan en zo werd het voor veel bezoekers een warboel en ontgoocheling.De optocht van 10u volgde het geschreven parcours.Maar dat van 2 u langs “de dijver ging op in de mist.”Het was er niet autovrij.De groep liep dan langs de kant dan tussen de auto’s.Ze liepen langs de poort van het museum binnen en verdwenen langs opzij zonder dan men wat kon zien want de stoet was geen stoet meer en aan het museum was geen plaats voor een foto-shoot.Inlichtingen gevraagd aan de politie die zei dat ze terug naar de Burg gingen.Zo’n chaos heb ik nog nooit ergens gezien.Er zou nog een Nocturne volgen maar die kon me niet meer boeien na al dat gevaarlijk wandelen tussen auto’s en bussen.Ik stapte terug de trein op diep ontgoocheld en niet begrijpend hoe Brugge zoveel mensen aan hun lot overgelaten had.Ik werd heel veel aangesproken omdat niemand meer wist wat of waar er iets zou plaats vinden.Dan moet men aan bezoekers geen plannetjes geven als men er zich toch niet aan houdt.Sorry Brugge mij zie je de eerste tijd niet meer terug.Morgen meer foto’s.

32 reacties op “Costumès de Venise op bezoek”

 1. Dis jammer dat dit so ’n warboel was! Tog mooi foto’s hoor, Marylou.

  Geliked door 1 persoon

 2. Niettemin heb je toch nog een paar prachtige foto’s weten te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie en kleurrijke foto’s Marylou. Heel vervelend, wanneer je niet weet waar en wanneer iets gaat gebeuren!

  Geliked door 1 persoon

  • De morgeneditie van 10 u viel nog mee.Ik wilde bij de editie van 14 uur de foto ’s maken die ik “s morgens uitgekozen had omdat ze me het meeste aanspraken. Maar hier liep alles fout…van stoet geen sprake ,de auto’s en bussen reden op de straat..geen foto-shoot …weg niet gevolgd.en niemand wist van iets.

   Like

 4. de foto’s die je maakte zijn schitterend
  jammer van de slechte organisatie

  Geliked door 1 persoon

 5. toch heb je er heel mooie foto’s gemaakt Marylou

  jammer van de slechte organisatie

  Geliked door 1 persoon

 6. Waw! Zo prachtig! Spijtig dat ik niet kon gaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Oei. Een slechte ervaring dus. Jammer om dat te lezen. Het was nochtans de derde keer dat dit georganiseerd werd. Nu weet ik wel uit ervaring dat Brugge op zaterdag heel druk is. Er zijn ’s namiddags enkele winkelstraten autovrij maar daar is de Dijver niet bij en die straat word dan ook meer dan gewoonlijk gebruikt. Het was dan ook niet bepaald een praktisch uitgestippeld parcours. De organisatie ligt in handen van de vzw ‘Hotels regio Brugge’ en die weten precies niet goed hoe ze dat best organiseren. Volgende keer misschien beter de zondag komen?
  Toch mooie foto’s.
  mvg

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een prachtige portretten Marylou!

  Geliked door 1 persoon

 9. Wow dis darem mooi!

  Geliked door 1 persoon

 10. Je hebt foto’s kunnen maken maar ik snap je gevoel hoor. Wat een reis heb je ervoor gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 11. wat jammer toch die chaos. Inderdaad, de Dijver is één van de belangrijkste verkeersaders voor De Lijn. Ik heb een vermoeden dat het vandaag van hetzelfde laken een broek was. Ter hoogte van de stadsschouwburg dienden wij van de bus te stappen omdat de belangrijkste(!) halte in de binnenstad niét bereikbaar was tijdens de doortocht. Oh wee voor mensen die hun trein dienden te halen en niet op dit oponthoud waren voorbereid. Gelukkig voor de deelnemers aan Costumès de Venise” hun uitgestippelde route was dààr wel verkeersvrij. Hopelijk neemt stad Brugge het van de huidige organisatoren over een volgende keer.

  Geliked door 1 persoon

 12. Het is sowieso ontzettend lastig om goede foto’s van dergelijk evenement te schieten omdat de stoet doorgaans in beweging is en er altijd mensen tussen de figuranten lopen of andere storende elementen die het totaalplaatje van je foto om zeep helpt. Toch ligt hier voor mij altijd weer de uitdaging om er kostte wat kost iets van te maken. Vaak ga ik dan voor portretten en vraag (indien mogelijk) of iemand wil poseren/figureren in een foto op een plek waar een foto tot z’n recht komt. Het moet natuurlijk wel veilig blijven …. en daar mankeert het (afgaande op jou verhaal) echt aan. Jammer.

  Geliked door 1 persoon

  • ik geef ook nooit op want van elke uitdaging steek ik weer wat op.’s morgens heb ik ook aan een paar mensen gevraagd of ze even wilden meegaan naar een rustig plekje en dat heeft toch nog wat opgeleverd Vanaf 2 u heb ik geen enkele foto kunnen maken.Moest al mijn aandacht benutten om uit de drukte en gevaar te geraken.

   Geliked door 1 persoon

 13. Groenland is ook niet echt een wat wij noemen vakantie land hé
  maar voor wandelaars van uitdagende wandelingen en zo meer net als IJsland een pracht

  Geliked door 1 persoon

 14. Ondanks het feit dat het weer niet echt meewerkte, heb je toch mooie kleurrijke foto’s kunnen maken.
  Jammer dat het organisatorisch een puinhoop werd in de loop van de dag.

  Geliked door 1 persoon

 15. Well, you managed some very nice pictures, despite the difficulties. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 16. Dat vind ik voor jou erg vervelend ! Dit jaar ben ik niet kunnen gaan ,te verkouden. Verleden jaar ben ik er naar toe gegaan met twee schoolvriendinnen. Het was die dag zoooo koud en er viel sneeuwregen! We zijn niet lang buiten gebleven maar binnengestormd in een tearoom. De gekostumeerden startten in de Katelijnestraat waar ze uit een hotel kwamen.Op de binnenkoer showden ze en daar kon je mooie fotos maken. Ik zag op Fb dat een van die vriendinnen opnieuw in de katelijnestraat stond en opnieuw mooie fotos heeft gemaakt.
  Het is op een zaterdag niet te doen in Brugge ,veel te veel toeristen die rondlopen en die gekostumeerden laten zich aan alle kanten fotograferen en vormen in feite zelf al geen stoet . Jammer dat je zo’ n reis onderneemt en dan zo ontgoocheld wordt..

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb gewoon het plannetje gevolgd van het info.kantoor.Ze vertrokken om 10u op het pleintje in het belfort en zo naar het Astrid park waar men in de modder toch wat foto’s kon nemen.Ben ook ’s middags om 2 u gaan kijken.volledige chaos.Ze zouden voor een fotoshoot aan het museum komen.Na veel miserie waren ze daar…geen fotoshoot en ze gingen dan weer terug naar de Burg.Had geen enkele foto na 2 uur kunnen nemen en ben toen ontgoocheld terug naar de trein gegaan

   Like

 17. inderdaad waardeloos !

  Geliked door 1 persoon

 18. Prachtig in beeld gebracht, Marylou. Vorig jaar ging ik er ook heen. Dit jaar is het spijtig genoeg aan mijn aandacht ontsnapt.

  Geliked door 1 persoon

  • Eind van de maand lichtfestival in Gent..Maar dat zal jij zeker weten .Kan je me soms zeggen welke dag het interessants zou zijn naar Gent af te reizen?

   Like

   • Geen idee Marylou, vorige editie was een ramp…overvol alle dagen…dit jaar hebben ze het parcour uitgebreid naar 7 km. Dus ik hoop dat er meer ruimte zal zijn. Ik zou zeker met het openbaar vervoer gaan, want parkeerplaats vinden zal zeker moeilijk zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • Ik ga altijd met de trein naar evenementen, dan moet ik niet op zoek naar een parking en neem daar ook een hotel want anders geraak ik niet meer tghuis

    Like

 19. It is a pity that such a grand costume parade was mismanaged.Still, u have given us wonderful images.

  Geliked door 1 persoon

 20. Jammer van de chaos en dat de zon het ook wat liet afweten! Ik begrijp dus dat je ruggenontgoocheld bent. Maar desondanks heb je toch een paar mooie foto’s kunnen maken van deze Venetiaanse pracht aan kostuums en masker en dit in een nochtans gepast decor als Brugge “het Venetië van het noorden”. Zo’n pop (bij de eerste foto) heb ik ook jarenlang gehad. Niet exact hetzelfde, maar heel gelijkend en de pop zat op een schommeltje en hing bovenaan het vensterraam. 🙂
  Fijne groetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: