Feestelijke opening landschapspark

Gisteren werd tussen 3 woonkernen Hove ,Boechout en Mortsel  na 2 jaar wroeten het nieuwe landschapspark”Frijthout” feestelijk geopend.Tegen alle verwachtingen in, want had er nog nooit van gehoord, een heerlijkje ontdekking.Natuurlijk nog vrij jong maar met heel veel verwachtingen naar de toekomst.Mooie ruige vlaktes en omranding met bomen.

 

Feestelijke opening

De Koude beek die door het natuurgebied  loopt aangepast aan amfibieën .Nadat deze ooit rechtgetrokken werd nu verplaatst en meanderend door het landschap en  voorzien van schuine randen omdat de dieren er goed in en uit kunnen komen en op  een uithoek een bijenhal .Nu was er door de droogte weinig water in de beek en waterpartijen.  Er is een vlonderpad voorzien om in tijden van veel nattigheid overal te kunnen lopen.Veel wandelpaden meerstal onverhard laten de wandelaar heel het landsschapspark ontdekken,terwijl een fietspad zorgt dat kinderen veilig naar school kunnen zonder zich in het gevaarlijke verkeer te moeten mengen.Voor hondenliefhebbers zijn er 2 hondenweides waar ze ook vrij kunnen rondlopen.In het park is ook een hoogstammige boomgaard ingeplant en een plek met notenbomen die nadien zal zorgen voor de productie van notenolie. Kinderen vinden er een erg speciale  speeltuin met heuvels en stronken die uitnodigd tot avontuurlijk spel.

De natuurliefhebber   ondekt bloemenweides vol wilde bloemen en een massa bijen, hommels,vlinders en insecten. Velden vol  ingezaaide blauwe korenbloemen brachten me in vervoering en het gaat terug tot mijn kindertijd toen de korenbloem overal nog in groot aantal te bewonderen was. Daar tussen weideklokjes,echte en reukloze kamille,margrieten,haagwinde,allerlei soorten klaver,bosandoom,akker- en speerdistel,kattenstaart,groot kaasjeskruid,adderwortel,koolzaad,tormentil,venkel,jacobskruiskruid,zonne-en kroonganzenbloem . Ik kan nog blijven doorgaan. Als je moe bent , banken genoeg om te rusten. Ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel .Met zoveel wilde planten natuurlijk massa’s bijen,hommels,lieveheersbeestjes en insecten. Hier kom ik zeker vaker terug. Ik toon je enkele foto’s van de feestelijkheden en de natuur want zal hieraan  verschillende dagen moeten spenderen  om je echt een idee te kunnen geven van dit landschapspark.

15 reacties op “Feestelijke opening landschapspark”

 1. Ziet er prachtig uit !
  Lie(f)s.

  Geliked door 2 people

 2. Die bloemenweiden mooi om te zien maar ook een heerlijke plek voor de vliegende diertjes
  Groetjes

  Geliked door 2 people

 3. A park that is not only pretty but useful and practical as well!!!

  Geliked door 2 people

 4. Al een mooie opener. Mogen ze in Vlaams Brabant veel van leren!

  Geliked door 2 people

 5. Mooi Marylou, dat is zeker een feestje waard!

  Geliked door 2 people

 6. Tão adorável, obrigado pela sua contribuição e pelas lindas fotos.

  Geliked door 2 people

 7. Heel mooi zo te zien kende het niet nu wel Groetjes !

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een mooie foto van de oversteek over water. Verder ziet de opening van het park er inderdaad feestelijk uit. Flowers in your hair 🙂

  Geliked door 2 people

 9. Heel mooi, Marylou!
  Groetjes, Anna 😃

  Geliked door 2 people

 10. Mooi, Marylou, vooral de foto’s van ’t meisje met haar poëtische kapsel en de bloemenweide vind ik weer heel mooi.

  Geliked door 2 people

 11. dat is een pracht daar Marylou
  zeker de moeite waard om vaker rond te dwalen
  geniet de dag

  Geliked door 2 people

 12. prachtige foto’s Marylou

  prettige dag

  Geliked door 2 people

 13. There is something for everyone and that is how a nature park should be. I wish we had a poetic salon!

  Geliked door 1 persoon

 14. Beautiful pics!

  Geliked door 1 persoon

 15. Deze park ziet heel mooi uit. Prachtig daar om te wandeling. Het was mooie opening geweest. Leuke foto’s.

  Geliked door 1 persoon


Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: